28.02.2012

LAUD

Han sa selv at han hadde en kjempefin oppvekst og skolegang. Han var trinnets mest populære i både jentenes og lærernes øyne, og guttene kunne ikke annet enn være venner med ham. De eldre lærerne mumlet om laud-materiale på kontorene sine, uten at han jobbet særlig hardt for karakterene sine. Men det innrømmet han kun overfor sine aller fortroligste. Han fulgte bare det samme løpet som sine eldre søsken, som alle hadde fått de beste vitnemålene i sine kull, og som så flyttet videre til fine karrierer i hovedstaden. 

Hver høst på videregående dukket han opp med en ny kjæreste, fra sommeren, en flørt som han hadde kjørt rundt på fra stranden til kinoen, og de riktige festene - hun var alltid 16, han hadde alltid nøklene til pappas nyeste bil. Jentene ble like hodestups forelsket som i filmene, han greide alltid snakke seg ut av å bruke kondom. Forholdene rant ut i sanden mellom høstferie og jul, om våren kunne han rote seg bort i faglige skippertak og et sjeldent one-night-stand. Jeg tror de fleste syntes han var mystisk.

Hadde noen brydd seg så kunne de merket noe i russetiden. Han var bare med på noen få fester og drakk seg aldri fullere enn forventet. Han sov hjemme hver natt og smilte kun på bildene. Og senere, etter å ha fullført første semester ved handelshøyskolen ringer han en av sine tidligere klassevenner og forteller at ingenting kan måle seg med den tiden som var over, fra epleslang og fotballtrening til matfriminuttene i kantinen - at utfordringene og forventningene bare blir større, pensumet vanskeligere, og ansvaret, og livet - han var endatil sikker på at jentene ville bli kresnere, eller at de kom til å se ham klarere. Hvis noen spør, så fortell dem dette.

Han døde av tabletter kjøpt på apoteket, rørt ut i sprit.

1 kommentar:

  1. _________ tekst. Veit ikkje heilt ka ord ej skal sette inn framfor. God, gripande, tøff, realitetsnær, trist.

    Du skrive godt Eirik!

    Ellisiv

    SvarSlett