31.07.2012

postkort fra lisboa

Jeg har vært i Lisboa, og jeg har sendt postkort. Vet ikke om alle har kommet frem, og noen av dem ble temmelig ramponert av postvesenet. Men slik så de altså ut da de forlot meg!

Ingredienser: 

Grovt papir i ulike farger
Tilfeldige brosjyrer og kart
Noen gode tusjer og penner
Et lite stykke rød filt
En bunke med gamle fotografi, kjøpt brukt i Lisboa
Saks og lim!














21.07.2012

01.07.2012

konserten är slut


Jeg har hatt en tavle i vinduet mitt, og folk har gått forbi for å se på den. Jeg har skrevet små beskjeder, sitert dikt og invitert på fest. Jeg har stilt ut bilder, reklamert for bloggen og sitert tristesser av Nils-Fredrik Nielsen. Jeg har til og med hatt en gjesteutstilling (mer om dét en annen gang) Mellom vinduet og rommet henger en tykk, svart gardin som skiller soverommet mitt fra vinduet og gjør det umulig å se inn. Jeg lot en lampe lyse opp tavlen om natten (en spesiallampe som ikke blir varmere enn 40 grader).

Det har vært en glede å holde på med denne vinduskunsten, og særlig gøy er det når jeg sitter rett innenfor og jobber mens folk står utenfor og snakker høyt om kunstneren og produktene hans. Det fleste som snakker utenfor vinduet er studenter som skal vise vinduet til venner som er på besøk. "Det bor en kunstner her. Han oppdaterer tavlen sin hver dag." Ellers er det folk som må lese det som står på tavlen høyt for seg selv, noen ganger ler de. En sørlandsdame som jeg har hørt der flere ganger sa en gang: "Noen ganger er det bra, men stort sett er det bare drit." Jeg overdriver litt. Mitt favorittsitat er det likevel en ung studine som står for: "Det er faktisk en gutt som bor her".



Det har også vært frustrerende. Hvem har skrevet de anonyme lappene som er blitt hengt opp med jevne mellomrom? Hvem er Benedicte og Lise Lotte? Hvem var det som la blomster i vinduet mitt en hel uke? Er det én person, eller flere? Er det noen jeg kjenner? Vil jeg vite det?

Men så. Er det slutt. Jeg har laget en liten video av og med tavlen, og noe av det som har skjedd rundt den, bak den, på grunn av den i tillegg til et par ting som har blitt reklamert for på den.

Takk!

KJØR FILM

(musikk: Kim Hiorthøy - Kim is Crazy)

PS:

Siste kvelden etter at tavlen var sendt bort, rommet vasket og alt som skulle pakkes var pakket åpnet jeg vinduet og inviterte en venninne på et glass bak karmen. Da stikker det et hode inn og spør om det virkelig er sant, om det er slutt på vinduet og kunsten. Jeg svarer ja, dessverre. Skal du feire eller noe? Ja det blir noen glass til. Vil du ha selskap? Ja, gjerne... Fem minutter senere krøp hun inn vinduet med en pose sider og, ja, samtaler og inspirasjon. Fin kveld! Slike ting må skje oftere.


-Eirik